HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

11 Ocak 2015 Pazar

GEÇEN YILDAN NOTLAR VE BU YILIN İLK PROJESİ -YAPIMLAB@!f

Merhaba Sevgili Dostlar,
Buradan sizlere yazmayalı ne kadar çok zaman olmuş... Ama sosyal medya üzerinden hep iletişimdeydik. Özellikle Facebook, twitter ve instagram üzerinden çok güzel paylaşımlar yaptık.
2014 çok yoğun bir yıldı. 2015 yılının, en az 2014 kadar verimli olmasını diliyorum. Özetlemem gerekirse, Şubat ayında EWA (European Women Audiovisual Network- Avrupa Görsel İşitsel kadın iletişim ağı)) başkan yardımcılığına seçildim.
Nisan Ayında, EWA ile YAPIMLAB ortak olarak 'Film yapımında yeni nesil metotlar' isimli 3 günlük bir eğitim programı düzenledik. Yurt içi ve yurt dışından eğitimci konuklar geldi. Katılımcılar yine Avrupa'nın pek çok ülkesinden gelen film yönetmen ve yapımcılarıydı. Çok verimli bir atölye gerçekleştirdik.

Mayıs ayında, Uçan Süpürge Film Festivali tarafından 'Başarı ödülü'ne layık görüldüm ve devamında  yapımcılığını üstlendiğim, Nuri Bilge Ceylan'ın 'KIŞ UYKUSU'  67. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye aldı.

Ardından, Ağustos ayında YAPIMLAB AWARD*ilk ödülü'nü 'Saraybosna Film Festivali'nde 'Sarajevo TalenCampus' kapsamında verdi. Yapımcı Phaedra Vokali ve Yönetmen Nikolaos Kritsis '17' isimli projeleri ile bu ödülü kazandılar.

Ekim ayında 51.Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında ilk kez düzenlenen  ANTALYA FİLM FORUM direktörlüğünü üstlendim.

Bu yıla ise harika bir proje ile başlıyoruz... YAPIMLAB@!f projesi... Yıllardır, büyük beğeniyle takip ettiğim !f Ekibi ile uzun zamandır yapmak istediğimiz ve daha arkası gelecek nice güzel projelerin başlangıcı olduğuna inandığım bir proje. Kısa Filmciler, şimdi projelerinizi ortaya çıkarma zamanı... Birinciye 5000TL ödül, finale kalanlara ise mentorluk ödülü var... 'Bağımsız Film' üretmek isteyenler ve YAPIMLAB ekibiyle iletişime geçmek isteyenler için mükemmel bir fırsat.

Aşağıdaki link'ten tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Projelerinizi bekliyoruz...

http://www.ifistanbul.com/ifyapimlab/index.asp


Herkese iyi pazarlar:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder