HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

13 Şubat 2012 Pazartesi

1 GÜNLÜK PROJE PROJELENDİRME SEMİNERİ'NE KATILMAK İSTEYENLER İÇİN SORU-CEVAPLAR


Sevgili Dostlar,
1 Günlük proje projelendirme semineri ile ilgili aklınıza takılan soruları zaman zaman benimle sosyal medya üzerinden ya da  e-posta yoluyla paylaşıyorsunuz. Bunlardan yaptığım bir derlemeyi  sizlerle paylaşıyorum. Hala sormak istediğiniz sorular varsa, facebook'taki YAPIMLAB grubunu kullanabilirsiniz.

1 Günlük 'Proje Projelendirme' semineri ile ilgili soru-cevaplar:

-Bu seminere katılmak bana ne kazandıracak?
Bu seminere katılmak, ssinema sektöründe film üretmek isteyen yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı, oyuncular için özel olarak tasarlanmıştır. Türkiye'de yaygın bir inanış, filmi çekmnin, f,ilmi yapmak olduğu inancıdır. Oysa bir filmin hayata geçebilmesi için masabaşında 'projelendirilmesi2 gerekir. Bu seminerde 'proje projelendirme'nin aşamaları anlatılır.

-Bir projem var senaryo yazım aşamasındayım, bu seminere katılmam faydalı olur mu?
Çok faydalı olur. Çünkü, senaryonuzu değerlendirirken güçlü ve zayıf yanlarını sektör nezdinde farkedilmeyi öğrenmiş olur ve hedeflerinizi buna göre koyarsınız...

-Bir senaryom var, bu seminere katılmalı mıyım?
Senaryo sahibi olmak, 'proje ' sahibi olmak anlamına gelmez. Senaryonuzu nasıl proje haline getirebileceğinizi ve sunacağınızı öğrenirsiniz.

-Yönetmenlik yapmak istiyorum, bu seminer bana ne öğretebilir?
Bu seminere katılarak, yapımcı ile ortak kriterlerinizi belirlemeyi, yapımcı ile işbirliği alternatiflerini ve çekmeyi planladığınız projenizi daha sağlıklı değerlendirmeye başlarsınız.

-Sinema sektöründe profesyonelleşmek ve sektörü daha yakından tanıma istiyorum, bu seminer bu bağlamda bana yardımcı olur mu?
Sinema sektöründeki profesyoneller ve profesyonelleşmek isteyenler için, adımlarını daha güvenli atmalarını sağlayan bir çalışma olacaktır. Çünkü seminer sadece Türkiye'deki şartları değil, evrensel film yapımı şartlarını da içermektedir. Bunun yanısıra katılımcılara bir 'örnek yol haritası çıkarma listesi' verilecektir.


-Seminer sonrası yapılacak birebir görüşmeler ne anlama geliyor?
Seminere katılan 15 katılımcı ile seminer sonrası hafta bir gün bir görüşme randevusu verilecektir. Kendi projeleri hakkında görüşülerek, seminer sonrası projenin değerlendirmesi yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder