HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

12 Şubat 2012 Pazar

YAPIMLAB'DA UYGULANAN EĞİTİMLER İLE İLGİLİ SORU-CEVAPLAR

Merhaba Sevgili Dostlar,
Yapımlab Mart ayı başından itibaren yeni programlarla sinema sektöründe profesyonel olmak isteyenlere, projelerinin profesyonel bir şekilde yol almasını amaçlayanlar için kısa ve uzun süreli pek çok program düzenleyecek.


Bunları bugünden itibaren buradan duyurmaya başlayacağız. Daha önce duyurduğumuz 1 günlük 'proje projelendirme' ve uzun süreli temel yapımcılık eğitimlerimize kayıtlar devam ediyor. Bu nedenle 'YAPIMLAB'da sektöre entegrasyonu amaçlayan programlar çoğalıyor. Mart ayı başında yeni atölyemizin fiziki imkanları da buna elverdiği için çok mutluyuz. Sıradaki seminerlerden örnek vermek gerekirse 'Ulusalararası Ortak Yapım', 'Bütçe hazırlarken dikkat edilmesi gereken konular' , 'Senaryo yazarken hedef belirleyebilmek' gibi konularda eğitim ve etüt çalışmalarımız başlıyor. Eğitim ve etüt çalışması, sadece konunun anlatılması değil, profesyonel bir bakış açısı ile konunun uygulanmasını da kapsıyor. Bu akşamdan itibaren programları buradan duyurmaya başlıyorum.


Dolayısıyla, bu ay sonunda başlayacak olan 'Temel Yapımcılık Eğitimi' ve 1 Günlük içinde, projenizi sunabileceğiniz bir görüşmeyi de içeren 'Proje projelendirme' seminerini tekrar hatırlatmak istiyorum.
Aşağıda 'uzun süreli yapımcılık eğitimi' çalışmalarına katılmak isteyenlerin bulacağı soru-cevaplar var.
Her programı tanıttıkça bu soru-cevapları bulacaksınız. Birazdan 'proje projelendirme' semineri ile ilgili soruları da yayınlayacağım...




Uzun Süreli ‘temel yapımcılık eğitimi’ çalışmaları ile ilgili, aklınıza takılabilecek bazı soru ve cevapları aşağıda bulabilirsiniz.

SORU-CEVAP


Bu çalışma bana neler kazandıracak?

Bu çalışma ile sinema filmi yapmanın temel ilkeleri ile tanışacaksınız. Sinema sektöründe işin yapım tarafında çalışmak ve kariyer yapmak istiyorsanız, bu çalışma ile bir yapımcı gibi düşünme alışkanlığı geliştirmeye başlayacak, yapımcılığın çok zevkli bir meslek olduğunu keşfedeceksiniz.

Sinema sektörü ile ilgili önemli dinamiklerin farkına varmaya başlayacaksınız.

Bugüne kadar, ‘çok güzel bir projem var ama yapımcılara kabul ettiremiyorum’ diyorsanız, bu noktada neler yapmanız gerektiğiniz öğreneceksiniz.

Bunun yanısıra, yönetmenlik, senaryo yazarlığı kariyeri yapmak isteyenler için, projelerini geliştirebilmeleri için çok önemli bir ortam oluşmaktadır.

Her hafta öğrendikleri bilgiler dahilinde, yapılan uygulamalarla projeleri gelişecektir.

Bu çalışmada öğreneceğimiz bilgileri hemen kullanmaya başlayabilir miyiz?

Yapımcılık, bir ömür boyu eğitimin bitmediği bir meslek. Çünkü, bünyesinde projenin doğuş aşamasından satış ve pazarlamaya uzanan uzun yolda pek çok değişkeni barındırıyor. Bu değişken ögeler, dünya ekonomisinden teknolojinin gelişmesine dek uzanan pekçok konudan oluşuyor. Dolayısıyla bu çalışmada öncelikle ‘yapımcının temel bakış açısı’nı öğrenerek, bu değişken durumlar için ‘strateji’ kavramına giriş yapılacak ve bu konuda kendi stratejilerinizi geliştirmeye
başlayacaksınız.



Bütçe ve Finans konusunda nasıl bilgiler alacağım?

Yapımcılık, bir projenin finansını doğru planlayabilmek ve yatırımcılarla doğru bir işbirliği yapabilmektir.
Bu konuda, bütçe ve finans planını oluşturan temel bilgiler uygulamalı olarak çalışılır. Amaç, yapımcı bakış açısı ve mantığını, işin yaratıcı bölümüne müdahele etmeden oluşturmak ve devamında kendi bütçe formu ve finans planını oluşturmasıdır. Bunun yanısıra finans planının önemi ve finans planı-bütçe dengesinin önemi konusunda bilgileriniz gelişecek. Yapımcı-Yatırımcı ilişkisi irdelenecek.



Bir projeyi projelendirmek nedir?

Bir projenin yapımcı ile buluşmasından sonra, yapımcının bakış açısı ile yeniden projelendirilerek, yol haritasının belirlenmesi çalışmasıdır. Bu çalışma ile yapımcının kendi konusunda sahip olması gereken yaratıcı bakış açınızı geliştireceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder