HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

29 Nisan 2012 Pazar

MAYIS AYINDA YAPIMLAB...

Merhaba Sevgili Dostlar,


Mayıs ayında YAPIMLAB'da neler olacağı konusunda biraz sizleri bilgilendirmek istedim...


Öncelikle şunu belirteyim ki, yaz mevsiminin gelmesi asla YAPIMLAB'ın çalışmalarında bir ara oluşturmayacak. Özellikle 'PROJE GELİŞTİRME' atölyeleri çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam edecek... 


'4 ADIMDA PROJE GELİŞTİRME' ATÖLYESİ:


Mayıs Ayı içinde yapılacak olan '4 adımda proje geliştirme' atölyelerine başvuran projelerden seçilenler, bu hafta çalışmalarına başlıyorlar... 


Haziran ayı için başvurular Mayıs'ta yapılacak.
Aynı atölye Haziran ayında tekrarlanacak... Ama bunun için öncelikle projelerinizin sinopsisini info@zeynofilm.com adresine göndermeniz gerekiyor. Son başvuru tarihi 24 Mayıs 2012...


UYGULAMALI SUNUM ATÖLYESİ:


Mayıs ayında 2 gün süren 'uygulamalı sunum' atölyeleri var. 4 ve 11 Mayıs 2012  Tarihlerinde gerçekleşecek olan bu atölyede  ise çalışma şu şekilde olacaktır:

İlk hafta temel sunum teknikleri hakkında bilgi verilir ve aynı gün uygulama yapılarak, katılımcılara dikkat etmeleri gereken konular anlatır.

Çalışma sürecini programlamak üzere ödev verilir ve 2. hafta katılımcılardan, istedikleri bir konu hakkında sunum gerçekleştirmeleri istenir.

Çalışma, uygulamaya tamamen uygulamaya ve katılımcının 'sunum' sırasında yaşadığı sorunları fark etmesine yöneliktir.

Bu çalışmayı yapma nedenim ise, yine gözlemlerimden oluşuyor. Pek çok kez potansiyeli olan bir projenin, kötü bir 'sunum' ile pek çok şansını kaybettiğine şahit olduğumdan, bu atölyeyi oluşturdum. Bu atölyede sadece projeyi anlatmanız değil, aynı zamanda iyi bir 'sunum dosyası' hazırlamanın incelikleri' de anlatılacak.

Daha önce yaptığım 1 günlük sunum seminerinde anlattığım bilgilerin yanında 'uygulama çalışmaları' bulunuyor. Bu nedenle çalışma 2 haftada tamamlanıyor.


YAPIM STRATEJİLERİ:

28-29-30 Mayıs’taki atölye çalışması, sinema alanında film yapmak isteyen herkesin katılımına açık. Farklı evrelerden geçen film yapımı sürecinde yapımcının strateji kurmasının önemi aktarılarak, bu doğrultuda çalışmalar ortaya konacak.
Bir filmi yapabilmek için kaç yol vardır? Bu soruya pek çok cevap verilebilir... Bu atölyeye katılanlar bu soruların cevaplarını kendileri bulabilmeye başlayacaklar. Pek çok farklı bakış açısını tanıyacaklar.


DEVAM EDEN  ATÖLYELER:
'Özel proje danışmanlığı' ve 'Uzun dönem yapımcılık eğitimi' her zaman devam eden atölyelerimiz...

Bu Atölyeler ile ilgili bilgi ve kayıt ücreti için Ayşegül Yeşim'i arayabilirsiniz. 
0 212 252 4556

MAYIS AYINDA YAPILACAK ÜCRETSİZ ETKİNLİK VE TOPLANTILAR:

3 Mayıs 2012'de Cannes Short Film Corner'a katılacak arkadaşlar için 'kapalı' bir toplantı düzenliyorum. Bu toplantıya bu yıl sadece filmi kabul edenler katılabilecek. Bunun için kabul belgesi ve kabul edildikleri film ile birlikte Özlem Erol'a kayıt yaptırmaları gerekiyor. Özlem Erol:0 533 3471945

Cannes Film Festivali dönüşü aynı grup ile bir de değerlendirme toplantısı yapacağız.

Cannes Film Festivali ile ilgili, orada olduğum süre boyunca size oradaki atmosferi anlatan yazılar ve bilgiler paylaşacağım.

Bu arada YAPIMLAB Facebook grubunu takip edenler, interaktif çalışmalarımıza katılarak iletişim ağımızı genişletebilirler.

Herkese iyi pazarlar:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder