HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

26 Haziran 2011 Pazar

Merhaba Sevgili Dostlar,
öncelikle herkese iyi pazarlar...
Yapımlab yazıları artık daha sık devam edecek. Çünkü, bir farkettim ki, işlerimin yoğunluğundan bu aralar buraya çok az yazı yazmışım. Sadece bazı eğitimlerin duyurularını yapmışım.

Yapımlab bu günlerde 1 yaşını dolduruyor. Bu noktada, gerçekten 1 yıl içerisinde çok ama çok yol aldık. Yeni dostluklar geliştirdik, bilginin gücünü hissettik, birlikte çalışıp, birlikte öğrendik. Haftasonları dahil, yapımlab haftanın 7 günü herkesin danıştığı gerçek bir laboratuvara dönüştü.

Hatta katılan arkadaşlarının pekçoğu projelerini gerçekleştirdi, pekçoğu gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Kimisi film ekiplerinde çalışmalara başladı...Bazıları da sinemada kendi kariyerlerini daha farklı planlamaya başladılar.

14 haftalık 'temel yapımcılık eğitimi' çalışmalarında, uygulama yapmak isteyen arkadaşlar uzun süreli gruplara geçtiler...

Günübirlik yapmış olduğumuz seminerler çok ilgi gördü.

Ama '6 aylık uygulamalı eğitim' çalışmalarına katılanlar, hep projelerini geliştirdiler, hemde bütçe, finans planı, prodüksiyon planlama gibi konularda uygulama fırsatı buldular.

Bu süreçte katılımcı arkadaşlarla bu bilgilenme sürecinin yanısıra, hayatımda mükkemmel bir süreç yaşattıkları için onlara çok ama çok teşekkür etmek istiyorum.

Uzun bir süreci, keyifle, neşeyle ve en önemlisi bilgi ile geçirdik. Şimdi pek çoğunun setlerde, film ekiplerinde ve kendi projelerinde çalıştıklarını, motive olduklarını görmek beni çok mutlu ediyor.

Şimdi, 2.yıla girerken pekçok yenilik olacak. Öncelikle bu blogun yanısıra, bir websitemiz olacak. Bu web sitemizde, çeşitli bilgi alışverişlerinin olacağı 'ortak alan' olması planlanıyor.

Şimdi, blogu takip etmeye devam ederseniz, yaz için hazırlanmış 'kısa süreli' seminerlerimiz ve diğer 'uygulamalı eğitim' programlarımızı, özel fırsatları öğrenmiş olacaksınız.

Herkese iyi pazarlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder