HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

10 Aralık 2010 Cuma

BİLGİNİN PEŞİNE DÜŞENLER ve SAHTE KİMLİKLER

Merhaba Sevgili Yapımlab Takipçileri,
Uzun zamandır, yazmak istediğim bir konuyu sizlerle paylaşacağım. Bu gün, yeni yılda yapımlab'da eğitim almaya başlayacak öğrencilerle tanışma günüydü. Yepyeni, heyecanlı ve profesyonel bakış açısına sahip, 'bilgi'nin peşine düşmüş 'özel' kişiler...
'Bilgi'nin peşine düşenler ile, bilgisiz ama 'cahil cesareti'olan 'fark'ın anlaşılması gerek... Beni en çok 'cahillik' ürkütür. Bu yüzden de, bilgisini ve kendini her gün geliştirmek isteyenlere saygım sonsuzdur. Yapımlab,sinema sektöründe 'kendini sağlam bir şekilde konumlandırmak'isteyenlere 'yapımcılık' bilgileri üzerinden eğitim veriyor. Yani, karşılıklı bir emek harcanıyor ve yol aınıyor. Özellikle, uzun dönem katılımcıları için, projelerini somutlaştırmak konusunda önemli gelişmelerin olması hedefleniyor.

Oysa, başka bir tarafta, sadece'gözlem've kulaktan dolma birkaç isim bilgisi ile, sektörde dolaşarak kendini pazarlamaya çalışan insanlar var... Elbette, sektörde bu noktada rekabetten kaynaklanan 'referans almamak' gibi bir alışkanlık olduğundan, bu 'dunning kruger etkisi' taşıyan bu kimseler kendilerine bir yer buluyorlar. (Dunnig-Kruger Etkisi için daha detaylı bilgi isterseniz aşağıdaki link'ten bulabilirsiniz:



http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&langpair=en|tr&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%25E2%2580%2593Kruger_effect )

Aslında bu da, farkında olmadan sektörel yıpranmaya yol açan birşey...Çünkü, akılda sadece 'kötü deneyimler' kaldığından, güvensizlikler ve problemler ortaya çıkıyor.


Uzun yıllardır gördüklerimden ve bizzat yaşadıklarımdan sonra, Yapımlab'ın bu anlamda sektöre gerçekten 'donanmış' kişileri ve projelerin sektöre katılmasına yardımcı olmak gibi bir hedefi var. Ve hatta Zeyno Film, bundan böyle bünyesinde yer alacak kimselerin önce Yapımlab'a katılma zorunluğu var.

Yapımlab, yapımcılık ve bilgi seminerleri dışında, bireysel gelişim üzerine de farklı atölye çalışmalarını çok yakında başlatacak...

Ama lütfen, 'dunning-kruger etkisi'ni okuyun...Verdiğim link çalışmassa, internetten arama yaparak bulabilirsiniz.

Bu, noktada bu tip kimseleri, gerçeğinden ayırabilecek bir bilgiye sahip olun...

Ben 'bilginin değerini bilen ve peşine düşenler' ile yolculuğuma devam edeceğim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder