HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Ve Cannes'dayız...

Cannes'daki Türkiye Standından merhaba...
Ekip olarak sabah 10.00 da uçakla Nice'e geldik. Ardından arabalarla Cannes'a vardık.Hazırlıklarımızı tamamlayıp, Türkiye standına yerleştik. Cannes Film Festivali açılış gecesi için sokaklar tuvaletli hanımlar ve smokinli beyler ile dolup taşmakta... Şu anda açılış gecesi başlıyor...Öğlen saatlerinde serilen 'kırmızı halı'şimdi konuklarını ağırlamaya başladı. NTV'nin canlı verdiği törene katılmadığımı bu yazıdan anlıyorsunuzdur. Ama, yarından itibaren o kadar yoğun bir programım var ki, davetiyelerimi, daha önce bu töreni görmemiş birilerine verip, Türk standında denize karşı oturmayı tercih ettiğimi söylemeliyim.
Bu arada,Türkiye Standı Ankara Sinema Derneği tarafından Sevgili Ahmet Boyacıoğlu ve Başak Emre tarafından organize edilmiş...Gerçekten, çok özenli bir stand olmuş.

Oyuncularımızdan Muhammet Uzuner ve Yılmaz Erdoğan bu sabah bizimle aynı uçakta geldiler. Görüntü Yönetmenimiz Gökhan Tiryaki, senaryo yazarlarımızdan ve aynı zamanda oyuncumuz Ercan Kesal, her projede hayati katkılarda bulunan dostumuz Mehmet Eryılmaz'da bu gün bizimle geldiler.

Benim çekirdek kadromdan da sözetmek istiyorum. Öncelikle sevgili eşim Selim Atakan, İstanbul'daki tüm işini bırakıp bana destek olmak için geldi. Sevgili öğrencilerim ve asistanlarım Sezgi Üstün ve Özlem Erol günlerdir benimle gece gündüz çalışıyorlar...Bir de uzaktaki destekçilerim var...Sevgili oğlum Ali ve kızım Elif...Onlarda önümüzdeki günlerde burada olacaklar. O zaman benim ekibim tamamlanmış olacak...

Birazdan kendi ekibimle bir toplantı yapıp, günü bitireceğim. Yarın, sizlere twitter, facebook ve blogdan yeni haberler vereceğim.

Şimdi, festivalin ilk gecesinin sokaklara yayılan ışıltısına tanıklık etmeye gidiyorum.

Sevgiyle kalın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder