HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

1 Haziran 2012 Cuma

EĞİTİM+STAJ ÇALIŞMASINDA NELER VAR?

Merhaba Sevgili Dostlar,


Dün burada yazdığım kısa dönem eğitim+Staj çalışması ile ilgili yoğun talep var. Bu noktada sorulan bazı sorulara açıklık getirmek istiyorum.


Öncelikle eğitim:


- Eğitimin süresi : 
 haftada 3 saat toplam 12 saat 
 bunun yanısıra 4 saat 'kişiye özel' uygulama çalışmaları
Haziran ayında ilk dönem başlayacaktır. Temmuz ve Ağustos için sınıf açılması planlanmaktadır.


-Eğitimde işlenecek konular:
Film yapımının aşamaları, görev ve rollerin dağılımı, yapım kavramları,proje dosyası hazırlama, hazırlık-çekim-post prodüksiyon aşamalarının tanıtılması, saha çalışması için bilinmesi gerekenler...


-Eğitim'in amacı:
Sinemada profesyonelleşmek isteyen kişilerin kendi yeteneklerine göre kariyerlerini ve ilerlemek istedikleri alanı anlamalarını sağlayarak, stajını bu konu üzerinde yapmasının sağlanmasıdır. 




STAJ KONUSU:


Eğitime katılanlar, bu çalışmalar sırasında staj çalışmalarına da başlayacaklardır. İlk haftadan sonra birebir görüşmeler yapılarak, doğru işe yönlendirilmeleri ve  staj süresince takipleri yapılacaktır.


Staj süresinin sonunda, kendilerine staj yaptıklarına dair bir belge ve içinde kişisel özellikleri ve çalışmalarından bahseden bir referans mektubu verilecektir.


BURS :


Bu çalışma için daha önceden referanslı 5 öğrenci burslu olarak kabul edilmiştir. Bu çalışma için yeni burs verilmeyecektir.




YAPIMLAB-STAJ ÖĞRENCİSİ İLİŞKİSİ :


Bu stajı tamamlayan öğrenciler, YAPIMLAB'lı olurlar ve YAPIMLAB iletişim ağında yer alırlar. Bu iletişim ağında olmak, güncel sektörel haberlerden haberdar olmanın ötesinde, çeşitli zamanlarda Zeynofilm , YAPIMLAB dışında sektörde çeşitli işlerden daha erken haberdar olmalarını ve başvuru yapabilmelerini sağlar.


YAPIMLAB'da kazanacakları bilgi ve deneyim sektörde her zaman işlerine yarayacaktır. 


ZEYNO FİLM son 2 yıldır ekibi sadece YAPIMLAB öğrencilerinden oluşturmaktadır. Bunun yanısıra YAPIMLAB'lı öğrenciler, sektörde saygın şirketlerde çalışma olanağı bulmaktadırlar.


KAYIT:


-Kayıt için 0 212 2524556 -Ayşegül Yeşim
-Kayıt ücreti için kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz.

2 yorum: