HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

31 Temmuz 2011 Pazar

SARAYBOSNA FİLM FESTİVALİ'NİN ARDINDAN...



Merhaba Sevgili Dostlar,
Saraybosna Film Festivali'nden yeni döndüm. Bildiğiniz üzere, 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filminin ortak yapımcısı, Bosna'dan Mirsad Purivatra idi. Mirsad ile tanışıklığımız 3 yıl önce Saraybosna Film Festivali'nde olmuştu. O zaman 3 Maymun filminin galası için gitmiştik. O günlerde, olası işbirliklerinden konuşmuştuk. Daha sonra da 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filmi ile birlikte ortaklığımız başladı. Uzun yıllar içinde, film festivalleri, bana pek çok çalışma arkadaşı, dost ve ortak kazandırdı.

Saraybosna'da iklim bu kez oldukça farklıydı. Oraya giderken uçakta 15 derece sıcaklık dendiğinde pek inanmasam da, şehre geldiğimizde oldukça soğuk hava şartları ile karşılaştığımızı belirtmeliyim. Fırtına, yağmur dolu bir Saraybosna... Tüm ekip, hızla alışveriş yaptık... Mont, şemsiye ve ayakkabı alışverişi...

Oldukça kalabalık bir ekip ile gittik. Ekipte, Nuri Bilge Ceylan ve oğlu Ayaz, ben ve eşim Selim Atakan, oyuncularımızdan, Muhammet Uzuner,Yılmaz Erdoğan,Taner Birsel ve eşi İlknur Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Ercan Kesal, Zeyno film ekibinden de Sezgi Üstün ve Özlem Erol vardı. Üç yıl önce bize rehberlik yapan Lamia ve Emina yine rehberlerimiz oldular.

İlk akşam yemeğinde, gittiğimiz lokantada Danis Tanovic ile sohbet ettim. Hem Türk sineması üzerine, hem de kendisini projeleri üzerine...Geceye Nanni Moretti,Lucrecia Martel ve Bashir ile Vals filminin yönetmeni ve bu yıl ki Saraybosna Film Festivali juri başkanı Ari Folman katıldılar. Ari Folman ile daha önce yine Saraybosna Film Festivali'nde tanışmış ve filmini Saraybosna'da izlemiştim. Kendisi, 'Bir Zamanlar Anadolu'da' ile ilgili kutlamalarda bulundu.

Filmin gösterimi, basın toplantısı derken, sayılı gün çabuk geçti. Bu arada yarışmada izleyebildiğim tek film yapımcılığını Serkan Çakarer'in,yönetmenliğini Seyfettin
Tokmak'ın yaptığı 'Kırık Midyeler' oldu. Önemli hassasiyetleri olan bir film, özellikle 2 çocuk oyuncu olağanüstü performans gösteriyorlar.

Festival'deki son günümde Avrupa'nın önemli organizasyonlarından biri olan ACE(ateiliers du cinema european-http://ace-producers.com) başkanı Simon Perry ile söyleşim vardı. Oldukça hareketli geçen bu söyleşi ve ACE ile ilgili bilgileri sizlerle ayrıca paylaşacağım.

...Ve İstanbul'a döndüm ardından dün gece çok güzel bir haber aldım. Hokus Fokus Film'den yapımcı Halil Kardaş Yapımlab'ın katılımcılarından biridir. Senaryosunu Tarık Tufan'ın yaptığı, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yapacağı 'Yozgat Blues'projesi Saraybosna'da Cinelink kapsamında'Eurimages Geliştirme ödülünü' kazandı.

Özetle, güzel anılarla tekrar İstanbul'dayız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder