HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

3 Şubat 2015 Salı

YEKTA KOPAN'LA OKUMAK YAZMAK-YENİ SINIF AÇILIYOR


Okumak, yazmak, dinlemek, yorumlamak, tartışmak, eleştirmek pratiklerini içeren bir atölye
çalışması ve bütün bunların ekseninde, katılımcının kendi yaratıcılığının kaynaklarını araması.
Kurmaca” bir dünyanın unsurları üstünden katılımcıların kendilerine ve yaşama doğru yapacakları bir yolculuk. Atölye çalışması boyunca, katılımcılarla birlikte hem Türk ve Dünya edebiyatının yetkin örneklerinin okuması gerçekleştirilecek hem de katılımcıların yazı çalışmalarına kapılar açılacak. Bu süreçte; kurmaca metinlerde zaman, mekan, karakter, olay örgüsü, anlatım teknikleri incelenecek. Ayrıca, yazmak ve yaratıcılık arasındaki ilişki, kurmaca metinlerin kaynakları konularında pratik çalışmalar yapılacak. Her hafta okumak ve yazmak üstüne eğlenceli, düşündürücü ve zihin açıcı çalışmalar yapılacak.
"Bir öykü sözlüğü yapmak istiyorum, öykümüzün nesnelerini, renklerini, kavramlarını, anlarını, karakterlerini maddeleştiren bir sözlük olacak bu." diyen Yekta Kopan’ın Editörlüğünde, atölye öğrencileriyle ortak bir üretimle gerçekleştirdiği İpekli Mendil / Öykümüzde Nesneler, Karakterler, Mekânlar ve Daha Fazlası adlı kitap ise raflarda yerini aldı. “İpekli Mendil, Türkçe öykünün gelişim serüvenini, yüzyıllar içinde değişen çehresini, değişmeyen dertlerini 300 farklı öykücüden örneklerle gösteren bir başucu kitabı.”
YEKTA KOPAN İLE OKUMAK ve YAZMAK ATÖLYESİ YENİ SINIF
Haftada 1 Gün, 10 Hafta (Haftada 2 saat, toplam 20 saat) olmak üzere Yekta Kopan tarafından yürütülür. Katılım, kontenjan ile sınırlıdır.
Kayıt ve bilgi için:
Pazartesi > Cumartesi 10:00-18:00

0212 2524556 - Ayşegül Yeşim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder