HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

24 Şubat 2015 Salı

YAPIMLAB@!F Ardından...

Merhaba Sevgili Dostlar,
Geçtiğimiz hafta YAPIMLAB@!f etkinliğimizi gerçekleştirdik. YAPIMLAB olarak geçtiğimiz yıl uluslararası alanda başlattığımız 'Proje Geliştirme Ödülleri', kısa film alanında devam ediyor. Kısa Film, gerçekten çok kıymetli bir alan... Herkesin düşündüğü gibi, sadece uzun metraj film yönetmeni/yapımcısı olmak için bir adım değil, kendi başına 'özgür' ve bağımsız' bir alan... İşte bu alanda profesyonel ve uluslararası standartlarda üretime katkı sağlamak için YAPIMLAB çeşitli faaliyetler ve desteklerin olduğu organizasyonlar düzenliyor.

Finalist 10 proje ile yolculuğumuz başlıyor... YAPIMLAB@!F çalışması için 74 proje başvurdu. Bu projelerden 10 tanesi finale kaldı. 10 projeden 2 tanesi birincilik ödülünü paylaştılar. Kalan 8 proje ile de danışmanlık desteği aldılar. Şimdi, ben ve YAPIMLAB ekibi bu 10 proje  ile çalışarak, her birinin gerçekleşmesi için destek olmaya devam edeceğiz.
Finale kalamayan 64 proje ile de, geri bildirim vermek amacıyla Mart ayında görüşmeler yapacağız.




YAPIMLAB @!f BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ Alan Projeler
*Delal’in Türküsü (Yönetmen & Yapımcı: Tülin Dağ)
*Kaleydeskop (Yönetmen: Neşet Ufuk Özdemir, Yapımcı: Burak Baysun)

YAPIMLAB ‘PROJE DANIŞMANLIK’ DESTEĞİ Alacak Projeler
*Bir Kadın Bir Çocuk (Yönetmen: Kaan Akın, Yapımcı: Ayşe Aydın)
*Cahide Devekuşu’nun Açık Evliliği (Yönetmen: Ali Kemal Güven, Yapımcı: Seda Özkaraca) *Çekilemeyen Sahneler (Yönetmen: Metin Akdemir, Yapımcı: Boysan Yakar)
*Ebe (Yönetmen: Ezgi Ay, Yapımcı: Beste Yamalıoğlu)
*Elene (Yönetmen & Yapımcı: Sezen Kayhan, Ortak Yapımcı: Giorgi Kvachadze)
*Xudawenda Rojê (Güneş’in Tanrıçaları) (Yönetmen & Yapımcı: Sevda Usanoğlu)
*Kim Mihri? (Yönetmen: Berna Gençalp, Yapımcı: Berat İlk)
*Tarlabaşı’ndaki Hayalet (Yönetmen & Yapımcı: Fulya Özlem Daşhan)


Bu 10 projenin gelişimi ile ilgili bu blogta detaylar paylaşacağız. Bu sürecin, sadece 10 projeye değil, kısa film yapmak isteyen tüm dostlarımıza motive edici bir rehber omasını arzu ediyoruz.
Bu nedenle takipte kalın:)

Herkese güzel bir gün dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder