HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

11 Aralık 2013 Çarşamba

YAPIMLAB İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Merhaba,
Yapımlab'a katılmak isteyenlerin sık sordukları sorulardan bir derleme yaptım. Daha fazla soracağınız konular için 0 212 252 4556 arayarak veya info@zeynofilm.com adresine mail atarak bilgi alabilirsiniz.


YAPIMLAB'DA ATÖLYE ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR:

1- Atölye çalışması nedir?

Yapımlab, 'atölye' ya da yabancı dilde 'workshop'lar düzenler. Katılımcılarla, interaktif bir çalışma yürütür. Çalışmanın amacı, bilgi ve deneyim kazandırmaktır. Her katılımcının kendi özellikleri doğrultusunda deneyim kazanması amaçlanmıştır. Bu deneyimlerin, atölye çalışmasının devamında, sektörde kullanılmaya başlanması önemli hedeflerden biridir.


2- Çalışmaların süresi nasıl organize edilir?

2014 Yılında, çalışmalar 16+8 hafta olarak düzenlenmiştir. İlk 16 hafta Zeynep Özbatur Atakan ile birebir dersler yapılır. Devamındaki 8 hafta branşlaşmak istediğiniz alan üzerine bir çalışma yapılacaktır. Zeynep Özbatur Atakan ve konu ile ilgili başka bir eğitmen ile atölye tamamlanır.


3- Atölye sırasında kendi projelerimi geliştirebilir miyim?
Atölyeler sırasında, derslerle paralel kendi projenizi geliştirebilir, derlerdeki çalışmalarınızı bunun üzerinden yapabilirsiniz.

4-Atölyelerde uygulama çalışması yapılıyor mu?
Atölyeler ağırlıklı olarak uygulama içerir. Bu noktada verilen ödevlerin zamanında getirilmesi ve paylaşılması önem taşır.

5-Ödevler neden önemli?
Ödevler, aslında kendi yapabileceğiniz günde 20 dakikanızı alabilecek uygulama çalışmalarıdır. Bu deneyimler, atölye ortamında paylaşılır. Derste anlatılacak konular, birebir katılımcının deneyimlerinden oluşur.

6-Atölyede standart hangi konular var?
Atölyede, sinema sektörüne dair, yaratıcılık, senaryo, proje geliştirme, prodüksiyon, post prodüksiyon, finans yaratma, hukuk konuları çalışılır. Ancak YAPIMLAB butik bir atölyedir. Bu noktada, grubun katılımı ve seviyesine göre konuların anlatılış metotları ve geliştirici çalışmalar belirlenir.

7- Atölye ve devamsızlık durumu nedir?

Atölye'de maksimum 2 hafta devamsızlık yapabilirsiniz. 2 Haftayı geçtiği zaman, kaldığınız yerden başka bir grupla devam edebilirsiniz.

8- Ödev yapamazsam ne olur?

Ödev konusu, atölyenin önem verdiği konulardan biridir. Önemli sebepler dışında herkesin ödevini yapmış olarak atölyeye katılması istenir.


9- Atölye başlama saatine yetişemezsem ne olur?

Atölyenin başlama saatinde 10-15 dakika kadar geç kalanlar derse katılabilir. Bu süreyi aşanlar, 2. bölümde derse kabul edilirler.

10- Atölye'de not tutabilir miyim?


Atölye'de not tutulması önemlidir. Ancak ses kaydı alınmasına izin verilme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder