HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

27 Nisan 2011 Çarşamba

SIK SORULAN SORULAR-2

BİR PROJEM VAR...SİZİN YAPIMCILIK EĞİTİMLERİNİZE KATILIRSAM NASIL FAYDALANIRIM?

Öncelikle, öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda, projenize objektif bir bakış açısı kazanırsınız. Böylece projenizin güçlü ve gelişmesi gereken yanlarını keşfedersiniz. Pojenizin gücünü keşfeder, gücünü nerede kaybettiğini anlar ve kendi çözümünüzü üretmeye başlarasınız. Bunun yanısıra, projeniz ile ilgili hedefler ve amaçlar belirleyip, stratejiler geliştirisiniz.


BEN PARA İŞLERİNDEN ANLAMIYORUM...YAPIMCILIK EĞİTİMİ BANA UYGUN MU?

Yapımcılık, sadece işin para ile ilgili yönüyle ilgilenmek değildir. Bir projeyi artı ve eksileriyle değerlendirerek, projenin koşullarını yaratabilmek ve gereçekleştirmektir. Bir yapımcının, maddi konular kadar, sinema sanatından, dünyadaki endüstrinin dinamiklerinden, senaryodan, oyunculuktan, teknik gelişmelerden, medyadan ve hayatı ilgilendiren pek çok konuda donanımı olması gerekmektedir. Bu nedenle 'temel yapımcılık eğitimi içerisinde tüm bu konular ile olan ilişkileri güçlendiren bir eğitimdir.


SENARYOM VAR, YAPIMCI BULAMIYORUM...SORUN NEDİR?


Senaryo bir işin temelini oluşturur...Ancak, bir filmin yapımına karar verebilmek için 'tek' öge değildir. Çok iyi bir senaryo, bazen diğer şartların sağlıklı olmaması nedeni ile film haline dönüşmeyebilir...Bir senaryo,iyi bir film projesine dönüşmesi gerekir. Yapımcılık eğitimlerinde, bu çalışma gerçekleşmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder