HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

16 Ekim 2010 Cumartesi

BİRAZ SORU-CEVAP...

Merhaba Yapımlab Takipçileri,
Bir süredir yoğun olarak gelen e-postalarınızdan yola çıkarak bazı sorularınıza cevap olabilecek bir soru-cevap bölümü oluşturdum. Yeni sorularınızı info@zeynofilm.com adresine bekliyorum...


BİRAZ SORU-CEVAP...

'Temel Yapımcılık Eğitimi' bana ne katacak? Bu çalışmayı tamamlamak bana ne katacak?

Bu eğitimle, yapımcılık mesleğinin dışarıdan görünmeyen inceliklerini öğreneceksiniz.14 hafta süren programda 'yapımcılık' mesleği ile ilgili yeni bir bakış açısı kazanacak, bütçe ve finans planı yapmayı ayrıntılı olarak öğrenecek, sözleşme yaparken dikkat edeceğiniz detayları, filmin satış ve pazarlaması konusunda strateji geliştirmenin püf noktalarını öğreneceksiniz. Daha önce yapmış olduğumuz 3 hafta süren 'yapımcılık atölyesi-temel eğitim 1 ve 2 nin daha kapsamlı detaylı hale getirilmiş farklı bir programıdır. Haftada 3 saat sürer. Bu programı tamamladığınızda projenizle ilgili adımlar atıp, uygulayacak düzeye geleceksiniz. Yapımlab'ın bir üyesi sayıldığınız için, adımlarınızda yapımlab'a danışma ayrıcalığıında olacaksınız.

Yönetmenim,senaryo yazarıyım, oyuncuyum, bu çalışmalara katılmak benim
için yararlı olur mu?

Kesinlikle faydalı olur. Sinema sektöründe bulunan herkesin 'yapımcı' tarafını iyi anlayabilmesi için bu program çok faydalı olur. Bu sayede, yapımcı ile işbirliğinizin sinerjik bir yapıya dönüşmesini ve yapımcıdan neler isteyebileceğinizi daha iyi anlayacaksınız.


Günlük seminerlere katılmak bana nasıl bir fayda sağlar?

Günlük seminerlerimizin amacı bazı detayların altını çizebilmek içindir. Bu nedenle, örneğin, festivaller seminerinde, festivallerin genel mantığını ve sistemin nasıl işlediğini öğrenirsiniz, uluslar arası fonlar seminerinde başvurularınızı nasıl yapacağınızı öğrenip sorularınızı sorabilirsiniz.

Yapımcılık Atölyelerine katılıp, projemi nasıl geliştiririm?'Yapımcılık atölyesi'nde ilk günden itibaren projeniz üzerinde çalışmaya başlayabilir, bir sonraki ders düşüncelerinizi atölyeye getirebilirsiniz. Çalışmanın ilk gününden itibaren siz ve projeniz gelişmeye başlayacak.

Bu atölyeye katılırsam projemle ilgilenir misiniz?Yapımlab proje bazında 2 farklı çalışma uygulamaktadır:
1-Proje geliştirme Atölyesi
2-Özel danışmanlık

Özel danışmanlık programı ile yapımcılık atölyesi arasındaki farklar nelerdir?
Yapımcılık atölyesi'nde, bir filmin yapımının genel prensipleri üzerine çalışma yapılır. Özel danışmanlık çalışması ise, kişiye özel organize edilmiş zaman içerisinde, belli bir proje üzerinde birebir çalışma yapılması ve yine genel prensiplerin anlatıldığı çalışmadır.

Proje geliştirme atölyesi nedir?
Bir projenin, senaryo ve bütçe ilişkisinin irdelendiği, projenin gelişmesi açısından farklı bakış açılarının tartışıldığı çalışmadır.

Başvuranlarda hangi kriterleri arıyorsunuz?
Bu işte profesyonelleşmek isteyen herkes katılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder