HOŞGELDİNİZ

Yapım Laboratuvarı : Yapımcılık ile ilgili bilmek istediğiniz herşey...Zeynep Özbatur Atakan'ın gözlemleri, deneyimleri, paylaştıkları...

23 Haziran 2010 Çarşamba

Neden Yapımcılık Laboratuvarı ?

Merhaba,

Marmara Üniversitesi Sinema_Tv bölümünde okurken , henüz 1.sınıfta ilk projemizi çekerken yapımcı olmaya karar verdim. 1987 yılında okulun mecburi staj için gönderdiği TRT koridorlarından çıkıp, reklam sektörüne girdim. Yani o tarihten beri aralıksız çalışıyorum.

Ardından, 1994 yılında ortağı olduğum reklam filmi yapım şirketinde, sinema filmleri yapmak üzere bir departman oluşturdum.

1998 yılından itibaren de aktif olarak sinema filmi yapımcılığı yapıyorum.

Sinema sektörü’nde iş üretmeye başladıktan sonra, sinema eğitimi almış olduğum halde, daha öğrenmem gereken ne kadar çok şey olduğunu farkettim. Bu nedenle bu konuda yapılan uluslararası workshoplara ve kaynak olabilecek her türlü yayını okumaya başladım. Ama benim için en büyük okul, yapmış olduğum filmler oldu. Herbiri benim için emsalsiz birer tecrübe oldular ve her yeni filmime bu tecrübelerle başlayıp yeni tecrübeler kazandım. Her film baştan sona bir yolculuk oldu benim için…Ve yaşamımın sonuna kadar bu yolculuklar ve bu tecrübelerin olacağı bir mesleğimin olması beni çok mutlu ediyor.

Mesleğini çok seven biri olarak, ülkemizde bu alandaki boşluğu yüksek derecede hissedenlerden biriyim. Bu nedenle yapımcılığın aslında hem yaratıcı, hem de çok değerli bir meslek olduğunu, bu işi yapmak isteyenlere anlatmak, tecrübelerimi ve bugüne dek öğrendiklerimi aktarmak istiyorum. Türk sinema sektörünün en çok yapımcıya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bilgi, paylaşmak içindir…Bu nedenle, bunca yıldır öğrendiklerimi akademik bir çerçevede paylaşmaya karar verdim. Ve adına ‘Yapımcılık Laboratuvarı’ dedim ki, bu konu üzerine birlikte araştırmaya devam edelim ve gelişelim…

İlk program YAPIMCILIK KAVRAMI ve BİLİNMESİ GEREKEN TEMEL İLKELER üzerine hazırlandı. Bunun devamı olacak programlar da hazırlanıyor.

Herkese iyi yolculuklar,

Zeynep Özbatur Atakan

1 yorum:

  1. doğru bir yaklaşım... şahane bir karar!

    yolun açık olsun,
    berna

    YanıtlaSil