23 Nisan 2013 Salı

BURAK GÖRAL SENARYO ATÖLYESİ YENİ DÖNEM BAŞLIYOR


Sinemacı olmak istiyorsanız, yönetmenlik, yapımcılık, görüntü yönetmenliği,oyunculuk, yönetmen yardımcılığı veya sanat grubunda çalışmak istiyorsanız, önce 'SENARYO' Bilgisine ihtiyaç var. Bu atölye, size bu bilgileri, yaratıcı çözümlerle paylaşmak için tasarlandı. 

Senaryo Atölyemiz bugün itibarıyla, kayıtlara açılmıştır. Kayıt için 0 212 252 4556'dan Ayşegül Yeşim ile bağlantıya geçebilirsiniz.



Senaryo yazmak büyük ve maceralı bir yolculuktur. Yolu bir kez öğrenince sürekli çıkmak isteyeceğiniz bir yolculuk…
İyi hikayeler dünyaya hükmederler. Din kitapları, mitolojiler, efsaneler, büyük dünya klasikleri, Shakespeare… Hepsinin ortak noktası güçlerini hikayelerinin, dramatik yapılarının sağlamlığından alıyor olması. Sinemaya asıl gücünü veren, onu “hikaye anlatma sanatı”na dönüştüren ilk materyal olan senaryo nedir peki? Ve nasıl yazılır?
Senaryo Atölyesindeki uygulamalı temel eğitimde, fikir aşamasından başlayarak senaryo yazım pratiği gerçekleştirilmesi hedefleniyor.Bir fikir bulma, geliştirme ve onu senaryo aşamasına götürme… ‘İyi fikir’den iyi senaryo çıkartmak…
“Dramatik yapı” nedir, nasıl oluşturulur? Karakterlerinizi nasıl yaratırsınız, onlara nasıl soluk aldırırsınız? Olaylar nasıl birbirini takip eder? Türk sinemasında çok da iyi yapılamayan bir şey: Diyalog nasıl yazılır? Film karakterleri birbirleriyle nasıl konuşurlar…
Sevdiğimiz filmleri neden severiz? Başarılı senaryolar neden başarılıdır?
Bir senaryo nasıl görünmelidir, yapımcıya nasıl sunulmalıdır? Yazdıklarınızı okutmayı başarmanın yolları…
Bu 10 haftalık zevkli ve sinemasal yolculuk süresince, Türk ve dünya sinemasından klasik, modern, avangard film örnekleri üzerinden rengarenk bir dünyanın kapılarından geçilecek…




Burak Göral'ın YAPIMLAB için hazırlanmış 'senaryo eğitimimi' yeni dönem 
kayıtları bugün itibarı ile başlıyor. Burak Göral'ın yönetimindeki atölye 10 haftadan oluşuyor. Bu çalışma 'senaryo' konusundaki 'kilit' konuları ele alıyor. Ve bir senaryo yazmanın incelikleri öğreniliyor. Bu çalışma hem senaryo yazmak isteyenler için önemli, hem de senaryo konusunda bilgisi olması gereken yapımcı, yönetmen ve oyuncular için önemli...

Katılmak isteyenler kontenjanın 15 kişi ile sınırlı olması sebebiyle 0 212 252 4556 Ayşegül Yeşim ile iletişime geçerek ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ön kayıt ise 30 Nisan tarihine kadar atölye ücretinin yarısını yatırmaları ve kayıt formu doldurarak gerçekleşiyor. 

Bu atölyeye katılanlara benimle 45 dakikalık bir görüşme yaparak projeleri ve kariyerleri konusunda danışmanlık hizmeti alacaklar. 

Bir film projesi öncelikle 'senaryo' ile başlar. Bu nedenle sinema endüstrisinde hangi alanda olursanız olun, 'senaryo bilgisi' şarttır. Bu program bu nedenle hazırlanmıştır. Halihazırda varolan fikir yada senaryolarınızla ilgili, bu atölye ile daha sağlıklı ve somut fikirlere ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder